dilluns, 29 de desembre del 2014

Com neden les tortugues marines?

És alguna cosa notable que les tortugues, tan lentes i pesades en terra, puguin transformar-se en unes hàbils nedadores quan estan en l'aigua. I, no obstant això, les tortugues marines, malgrat el pes de la closca que els cobreix el cos, poden aconseguir velocitats i realitzar maniobres reservades als peixos. Es tracta amb freqüència d'uns animals de gran grandària, que arriben a pesar fins a dues quintales i que, malgrat això, s'han adaptat meravellosament a la vida aquàtica, adquirint formes hidrodinàmiques i transformant les extremitats en fortes aletes que permet que puguin nedar a uns 30km/h. Les aletes són realment molt importants perquè la gran majoria de tortugues marines migren duran tota la seva vida i això és la seva eina per poder desplaçar-se.
Els seus cossos estan dissenyats per moure's en l'aigua àgilment. Quan les femelles van a terra per niar els seus ous, poden ser molt lentes i els resulta difícil per a elles. Els seus cossos no estan dissenyats per a aquest procés, encara que són fascinants de veure. Són molt decidits a arribar a la zona de nidación, dipositen els seus ous, i tornen a l'aigua. En general tot això succeeix en dues o tres hores.
També les tortugues marines poden canviar la seva temperatura, elles no tenen una temperatura pròpia constant i poden ser afectades com altres rèptils. Aquestes poden fer una immersió a gran profunditat en l'aigua perquè el seu cos es refredi o nedar més ràpid perquè la calor de l'activitat muscular calenta el seu cos. Les tortugues marines també escullen els corrents d'aigua freda o calenta, depenent de la temperatura a la qual elles vulguin estar.

  CURIOSITATS:
A quina profunditat poden bussejar les tortugues marines?
Les tortugues llaüt poden bussejar a una profunditat de més d'1.000 metros (3.000 UEP) a la recerca de les seves presses, les Méduses. A diferencia d'altres tortugues marines, La Tortuga Llaüt manca d'un estèrnum rígid que permet qué es col·lapsi durant les inmersiones profundes. Tenen gran cuantitat d'oli en la pell i la tela de cuir absorbeix el nitrógen, reduint els problemes derivats de la  descompressió per  inmersions profundes.
Quant temps olla tortuga marina Una contenir la respiració? I per què no s'ofeguen?
Com les Tortugues marines són reptiles d'aire, necessiten pujar a la superfície per respirar. Les tortugues marines poden contenir la respiració durant diverses hores, depenent del nivell d'activitat. Una tortuga descansant o dormint olla romandre sota l'aigua durant 4-7 hores. La recerca reciente ha demostrat que algunes espècies de tortugues, aletas i tot, poden hibernar en el mar durant diversos mesos. No obstant això, una tortuga estressada, embullada en xarxes de pesca, por exemple, ràpidament consumeix l'oxígeno emmagatzemat dins del seu cos i pot ofegar-se en pocs minuts.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada