dissabte, 22 de novembre del 2014

I les tortugues, on ponen els ous?


L'altre dia a l'escola de pràctiques Isabel de Villena, una alumna va portar una notícia sobre les tortugues. La noticia deia que havien trobat un niu d'ous de tortugues, en concret una espècie anomenada tortugues babau a la platja Llarga de Tarragona. Després de conèixer la notícia, vam decidir buscar més informació sobre aquestes tortugues: on viuen, com es reprodueixen, etc... I vam trobar coses molt interessants!


Les tortugues mare surten a la superfície i busquen un lloc de la platja que estigui prou humit. Quan ja el tenen, amb les potes posteriors caben el niu i, seguidament deixen anar els ous. Per acabar, torna a tapar el niu i marxa. Les tortugues mare, pel que vam descobrir, no solen fer-se càrrec de les seves criatures. Un aspecte interessant és que aquestes petites tortugues, el dia que siguin adultes i posin els ous, els posaran en el lloc on elles van néixer.



En veure aquest vídeo, vaig comentar-ho a les meves companyes de grup i ens van sorgir alguns dubtes: si aquestes tortugues surten a la superfície i ponguen els ous a terra, les tortugues d'aigua dolça que tenim a casa, com ho fan? Tenen aquesta mateixa necessitat?


Al sorgir aquest dubte, vam voler buscar informació sobre això, ja que el visionat d'aquest vídeo va fer preguntar-nos si les tortugues de mar i les tortugues d'aigua dolça tenen les mateixes necessitats o simplement, a causa del seu hàbitat diferent, el fet de pondre ous és diferent. A continuació presentem la informació trobada que respon a la nostra pregunta:

Les tortugues d'aquari, com les japoneses, es reprodueixen en un ambient càlid en l'estiu. Han de tenir l'edat adequada (4 a 5 anys) i sobretot han de tenir un ambient molt adequat. Que consisteix en una zona de descans, amb substrat humit de fulles, sorra i una mica de llot amb molt de sol perquè puguin eclosionar les cries ja que, les tortugues, posen els ous i deixen el niu, no els cuiden ni molt menys escalfen.

El nombre i el tamany dels ous que ponen és relatiu, ja que depén de la mida/espècie de la tortuga, però sol ser entre 2 i 20 ous. També, cal dir que les tortugues poden tenir més d'una posta, és a dir, en la temporada d'emparellament poden posar més d'un cop d'ous.
El temps d'incubació és d'entre dos i tres mesos (80-85 dies)


Per acabar, us deixem dos link que creiem interessant per ampliar el coneixement sobre aquests éssers:

Primer de tot, us deixem el link de la notícia sobre les tortugues trobades a la platja de Tarragona:
http://www.elperiodico.com/es/noticias/medio-ambiente/nacen-veintena-tortugas-bobas-playa-llarga-tarragona-3641746

I aqui, un link per saber quan una tortuga esta embarasada: https://www.youtube.com/watch?v=jpBFwD8hBkk




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada