dijous, 1 de gener del 2015

Fins aviat

Un cop finalitzada aquesta experiència, en sabem moltes més coses sobre les tortugues i dels rèptils en general.
Com a futures mestres creiem convenient treballar a partir de l’experimentació dels propis alumnes no només a partir de recerca o de llibres de text. El més important de l’experimentació és fer-se preguntes d’allò que estàs veient i de crear un espai de diàleg per tal de contrastar la informació amb els companys. Per poder arribar a aquest punt, la mestre té un paper molt important ja que ha d’anar redirigint als alumnes i ha de saber encaminar-los a fer-se bones preguntes i a generar dubtes.
Tenir tortugues a l’aula pot ser una experiència molt profitosa per als alumnes ja que poder fer un seguiment d’aquestes i veure els canvis que pateixen, fer-se preguntes, comparar-les amb ells mateixos...
No s’ha de perdre mai de vista que l’estudi és d’una tortuga i que aquesta és un ésser viu, per tant, abans de portar-la a l’aula haurem de saber com s’haurà de cuidar, si necessita sol o no, quina alimentació té, com l’hem de mantenir, si és perjudicial per a ella... Tot això s'ha de preveure abans de tenir-la a l’aula i això fa que els alumnes comencin a formular-se preguntes abans de començar l’experimentació a partir dels seus propis coneixements i dels nous dubtes que els van sorgint.
Aquesta experiència ens ha servit per a poder fer-nos preguntes que potser no ens havíem formulat mai i veure en clau de mestres com un ésser viu determinat pot respondre’ns preguntes més generals que els alumnes podrien fer-se amb qualsevol altre ésser viu, com per exemple si afecta al medi ambient i a la pròpia tortuga tenir-la a l’aula.


Així doncs, nosaltres ens acomiadem de part de la Tuga i el Tor i us donem les gràcies per haver seguit el nostre procés d’experimentació. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada